gratulationer

Grattis till Daniel på hans sjuttonårsdag!

update

Det har seriöst gått en vecka nu och jag har mått illa konstant sedan tisdags.
Ska köra på en vecka till och om det inte blir bättre så bangar jag skiten. Fan.
Hårda ord från en mjukis.

I alla fall,imorgon är det fredag och det ska bli jätteskönt med helg. Sen är det bara måndag och tisdag i skolan och sen är det ledighet. För onsdagen tänker jag inte spendera i skolan. Hur skönt som helst!  tyvärr ingår det nog lite plugg både onsdag och torsdag iofs. Men man får stå ut.

Jag fick tillbaka min novell som jag skrev i svenskan för någon dag sedan. Det hade tydligen gått riktigt bra så om jag kör på så här så kanske det lönar sig i slutet av terminen. En text till ska skrivas men jag vet inte om vad. Ge mig förslag!

Jag ska återgå till mitt bedrövade party nu. Antingen får jag börja med att läsa min nya bok "Flyga drake" eller så kanske jag ska kolla lite vänner. Får se. Ska prata lite med Cali först.

puss eller nåt.

skolan

Just nu sitter jag i datorsalen bredvid en pms-anne. hon är en riktig liten surpuppa, men jag tycker om henne i alla fall.
AAAAAAAAAJ, NU HON SLOG MIG. jekla pmsbarn.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

solstund vid hamnen

Idag hade vi nationella uppsatsdelen i engelska. Det gick faktiskt inte så bra som det brukar göra. Surt, dagen till ära. Jaja, Jag tror iofs inte att det gick jättedåligt heller. skrev lite för mycket bara.

Efter nationella hade vi två timmars rast och jag och alex struntade i skolans luch för att kila ner till smörgåsbutiken för att köpa baguetter och dricka. När allt var inhandlat gick vi ner till hamnen och glassade i solen ett tag. Det blev den mysigaste förmiddagen på väldigt länge.

Dansen gick väldigt bra idag. På föreställningen om någon månad så ska min grupp dansa två koreografier. En URFÅNIG med färgglada rep (Den är ganska snygg egentligen, men ändå) plus att vi fick slutnumret som är en jättecool jazzkoreografi. Skitsnygg men skitsvår. Men det klarar vi såklart.

Jag kommer ibland på mig själv att när jag går hem från dansen så har jag inte riktigt slutat dansa ändå!
Jag tänker danssteg i huvudet och ju mer jag kommer in i tänket desto mer syns det utanpå. Idag märkte jag att jag gått över gränsen om vad som är diskret och inte, när jag kom på mig själv med att göra en "en dedans-piruett" alldeles utanför liseberg. Nästa gång får jag inte glömma att bocka.


Amanda glassar vid hamnstråket.

Alexandra diggar solen och vattnet.

picknickfestivalen



image35

Jag googlade picknickfestivalen för att se vilket datum den äger rum eftersom lille Cecil och hans band ska vara med och spela där. Jag sökte även på bilder och vipps, så ploppade den här bilden upp. Ganska obetydlig till en början, tänkte jag men så såg jag en människa som jag kände igen. Daniel i vit tröja och hörlurar (om det syns), bredvid håret som sticker fram som faktiskt är MITT hår! ljusrosa tröjan som böjer sig när är Olof. Hej och Hå, vad man kan stöta på.
image34





Pluggisar på bilblan

idag har jag haft fun tillsammans med Anne. (Haha, det rimmar.. fun, anne.. typ. haha. Jag är trött)
I alla fall, vi pluggade matte på biblan i ungefär två timmar. Duktigt av oss tycker jag. Jag var förresten jättesnäll och köpte enn baguett till anne innan vi ens träffades för jag visste att hon skulle vara hungrig. Hur bra kompis är jag inte? Aja, nästan. Jag förväntar mig nämligen att bli bjuden på kaffe i skolan. hehe.När vi inte orkade mer så promenerade vi till Donken och jag ÅT DÄR. ojoj, jag har inte ätit på Mc Donald's sen ett väldigt bra tag sedan. men en paj slank ner nu efter allt plugg. nyttigt värre.

I veckan händer detta:
♣  Tisdag; Matteprov. HJÄLP.
  Onsdag; Massage på onsdag kanske, får se hur det bli. Det ska bli riktigt skönt i alla fall.
  Torsdag; nationella prov i engelska A  Dans!
♣  ÄNTLIGEN FREDAG! Har inga planer på riktigt ännu. sköööönt... 
♣  Lördag;  Femtioårskalas på kvällen och ännu lite senare Kalas hos Annes Marcus :)


glass

Årets första glass är på väg med lite sköna oldies och några newies. Man ska hålla på traditioner till viss mån tycker jag. Lejonet och Björnen och vår glasspark, here we come again. lite tråkigt bara att jag inte fick med alla jag ville ha med. men man kan inte få allt, det här blir hur bra som helst i alla fall. Sen ska jag räkna matte.

I veckan ska jag på massage och så ska jag till någon specialist för att se hur det verkligen är med mina lungor. Jag har ju haft svårt att andas för en tid nu och det börjar bli ganska jobbigt med tanke på att det finns så mycket annat man måste koncentrera sig på nu.

Mtteprov på tisdag och nationella i engelska på torsdag, det blir "jätteroligt"!
Men torsdagen väger upp lite för sen är det dans igen!

joey speaks french

Jag har blivit helt såld på att titta på vänneravsnitt nu. Det är nog emilios förtjänst men jag kan inte hjälpa det, Det är ju helt underbart att det inte handlar om nåt speciellt mer än 6 nära vänner, och ända är så otroligt underbart roligt.

Jag och Anne hade väldigt roligt en dag i skolan och gjorde lite scetcher från vissa vänneravsnitt.
Bland annat på "Joey speaks french" och såhär lät det:

Anne= Phoebe,
Amanda= Joey

Phoebe: Okey, repeat after me; "Je m'appelle Claud".
Joey:  "Je de coup plaoo.... "
Phoebe: Well, let's just try it again; "Je m'appelle Claud".
joey: "Je te pli blue".
Phoebe: huh, that's not quit what I'm saying. Really listen this time; "Je m'appelle Claud".
joey: "Je te flup flii"
Phoebe (slänger sig i soffan): Oh, mon dieu!
joey (gör som phoebe): Oh, de fouf!

HOHOHAHAHIHI, Jag kan nästan inte sluta skratta åt det sista. Men det är ju min humor det. Min och Annes.

frukost med en kär vän

Onsdag 9:e april.

Kl 08.14 ringde min mobil. Jag hasar mig upp ur sängen och svarar med sömndrucken röst
"Hallå?"
"Hej amanda, jag står här nere, ÖPPNA!"
Vilken trevlig överraskning! (Nej egentligen ingen överraskning för jag visste detta iofs) Min kära vän Daniel kommer hem till mig och önskar mig lycka till inför nationella och vi äter frukost tillsammans. Självklart gjorde vi pankakor. Vi hade inte tillräckligt många ägg så vi improviserade ett recept. Vi var i och för sig väldigt skeptiska till vårat eget recept men i slutändan blev det hur bra som helst! Daniel är världens bästa pankaksstekare.


ett summa summarum av olika grejjor.

Tisdag 8:e april

Nationellt test i engelska
Imorgon är det dags för mig och Erik att göra vårat muntliga nationella test i engelska. Jag vet inte hur det kommer att gå till och jag vet inte vad vi kommer att prata om men det är väl mest att ordbajsa lite. Det är då det brukar gå som bäst. Erik är väldigt duktig också utan att ta för mycket plats så jag tror vi kommer få till en ganska bra diskussion. Klockan tjugo i ett är det dags för "preporations" och kl ett, Ja, då gäller det.


summa summarumKolla! Jag hittade en bild på en blond mig och en stoffer på Remedy's myspace-sida. Ouf, jag lär snart bli kändis!

Bilden är nog tagen när vi arbetade tillsammans under genusveckorna. Kan inte riktigt se hur  en musikproduktionare har hamnat i samma klassrum som en naturare.

www.myspace.com/remedyswe




Nya tag

Okej, nu har jag suttit i tjugo minuter och skrivit och deletat och skrivit och deletat. Jag försöker få ur mig någonting som äter upp mig inifrån och ut men det blir bara konstigt och jag ändrar mig hela tiden ändå. När jag ändå har varit på väg att publicera massa skriverier och sen ändrat mig kan jag lika gärna publicera detta också. Som en förklaring om att jag är brutalt frustrerad just nu. arghh.

Nu ska jag skriva engelska. På onsdag har jag muntilgt nationellt prov klockan elva tillsammans med erik. Wish me luck.


dansskor

I have a problem.
Mina dansskor har jag vuxit ur för länge sedan och därför har jag dansat utan skor i snart ett år.
(ja, så lat har jag varit att jag inte orkat köpa nya.) I vår sätter vi i alla fall upp en dasshow igen och då är det ett måste att ha dansskor. På onsdag kilar jag och mamma och handlar dansskor på dansbutiken i vasastan. Har inte bestämt mig dock om jag ska köra på en riktig jazz-sko eller om jag ska satsa på sneakers för både jazzen och funken.



Jazzskorna



"danssneakers" för jazz/funk/street etc.

Lördagens festligheter

I lördags var jag på smyckesmässa med min kära Linda. Jag tror vi har varit där varje år sedan femman eller så, och trevliga traditioner finns det ju ingen anledning att bryta? I alla fall så var vi där från halv två till halv fem och två av de tre timmarna satt vi och pratade och fikade. Otroligt mysigt. Sen åkte jag hem och åt kinamat med familjen, somnade en stund, gjorde mig iordning och åkte hem till Marcelo där massa trevliga människor väntade. Tyvärr ringde min telefon någon gång under vistelsen hos marcelo och jag fick reda på en väldigt otrevlig överraskning. Det känns inte alls bra just nu men jag hoppas att de kan ordna upp det. Annars vet jag inte vad jag gör.

I varje fall så lämnade jag och ylva våra män hemma hos marcelo och vi åkte tillsammans med maia och emmie till en fest i örgryte. Även om själva festen inte var den allra roligaste så måste jag säga att jag hade mycket skojjigt i alla fall. Det blir ju vad man gör det till. Och lite alkohol hjälper ju faktiskt till.
När det var dags att åka tillbaka till marcelo någon gång under natten så märkte vi att inga spårvagnar gick från örgryte till korsvägen. Men det gjorde inget för Emmie och jag hade ganska kul och sjöng hela vägen. Vilket resulterade i att jag nästan hade tappat rösten när vi kom fram.

Kvällen slutade med att jag och emilio åkte hem och myste hemma hos honom. Vi vaknade inte förrän kl två iofs. Jag tycker egentligen inte om att sova så länge. Hela dagen går ju förbi då. Men har man en söt filur vid sin sida så gör det inte så mycket.

Nu ska jag prata lite om den där otrevliga överraskningen med min kära vän som precis kom hit. Jepps.

peace «


sommarjobb men ingen festival


OUF, jag fick sommarjobb hos konstepidemin tydligen och det ska bli så SJUKT roligt. Jag vet inte riktigt vad vi kommer att göra men det finns två olika "ämnen"  som man får välja mellan att jobba med. Antingen finns det "text och lyrik", där man jobbar med olika sorters texter men jag tror även att man får testa på konst och skulptur av någon anledning, eller nåt i den stilen och så finns det "rytmik och scenframträdande" , vilket säger sig självt, eller nåt i den stilen. Självklart valde jag de senare alternativet. När jag talade med min Sofia, som har hand om allt så berättade hon att vi kommer bland annat arbeta lite med att spela inför barnen på östra sjukhuset. Jag ser verkligen fram emot det. Tänk att få betalt för någonting som man skulle kunna tänka sig att göra frivilligt eller till och med betala för?
Det finns en hake dock. En ganska viktig hake. Det blir ingen arvika för mig. Ingen The kooks. Jag kommer antagligen gråta en skvätt när Emilio och co åker iväg till festivalen. Till musiken, till festandet, till umgänget, till något som jag verkligen också vill vara med om, vill vara en del av.  I alla fall så har Malin som också ska dit lovat på hedersord att hon ska ringa till mig mig när the kooks spelar. Tack gode gud. Emilio har också lovat lite halvt men jag tror jag måste tjata lite mer på honom om han ska orka ringa just då.
Peace and Love tillsammans med min Wom-anne och Bella och Robert och Anna blir det inte heller då ju. Jag önskar att jag vågade ta ledigt från jobbet då men jag tror inte att det kommer att bli en möjlighet. SKIT OCKSÅ, peace and love har jag verkligen sett fram emot. Och nu äntligen så fick jag ju faktiskt åka för mina föräldrar och så sätter jag stopp för det själv. Vad är det för fasoner egentligen!?

sommarjobb men ingen festival
Detta är mitt sommarjobb. De Ungas Sommarakademi, och det ska bli
sjukt roligt! Någon mer som fått jobb där?

fotografering är ett mode

 
Jag kan inte hjälpa att jag tycker att fotografering är en modeslänga just nu. Absolut finns det folk i min närhet som är superduktiga på att fotografera och tycker att det är roligt, men hur kommer det sig att bara fler och fler dyker upp med en systemkamera för flera tusen runt halsen?

För ett par år sedan var jag också väldigt inne på just fotografering även om jag aldrig blev sådär duktig på det. Kanske för att jag inte hade en riktig kamera utan mest sprang omkring med engångskameror och sånt. Nu i alla fall så säger många sig vara så duktiga på att fotografera men varför kan jag då inte se något estetiskt i bilderna? varför ser jag inga känslor eller berättelser i dem? Varför ser jag inte tankarna bakom fotona? Jag talar nu om artistisksa fotografier och inte bilder som iofs kan vara riktigt bra men är på bilder från event som man bara tar kort på för att ha som minne eller souvenir. jag talar om fotografier, inte om bilder. Detta är absolut inget klagomål, jag tycker bara att det är bra att man ägnar sig åt kreativitet. Vad jag vill säga är mest att bara för att man har en bra kamera behöver det inte betyda att man är mästerfotograf. Mästerfotografer kan nämligen ta bra kort med engångskameror också. (Detta pekar nog på att jag inte heller var någon vidare mästerfotograf). Just nu tycker jag alltså att systemkameror är något av en modeslänga. Kanske en av de bästa iofs!  Jag kände bara att jag var tvungen att ta upp det här ämnet eftersom det blev lite aktuellt, lite intärnt i och för sig men jag hoppas ni försår vad jag menar. Märker att det låter lite flummigt och jag säger emot mig själv lite då och då, men det kan jag leva med.
Jag tycker faktiskt att alla ska få fotografera. Jag tycker till och med att fler ska börja fotografera (Eller dansa, rita eller spela musik för den delen, det gör gott för själen!) Men var försiktig med att tro att bara ett bra skärpedjup säger allt. Det handlar om att förmedla någonting, uttrycka någonting. Och försöka räcker gott och väl.

fota
En puss till alla som brinner för vad de håller på med, då kan det aldrig gå fel.


make-up spray

make-up spray
Kolla in den här make-up sprayen. Är den inte supersöt?
Det är en sån här "Villhavillhavillha,-men-tänker-inte-köpa-den-för-att-den-är-ganska-onödig". Den finns att köpa på eleven. se i alla fall om det är någon annan som är intresserad av att köpa den. (Till mig kanske?)

JO, FUNKTIONEN GLÖMDE JAG NÄSTAN.
Sprayen fixerar maken så att den håller hela dagen, alltså får den foundation att inte färga av sig bland annat, samt att den återfuktar huden om man har den som grund och man får en fin lyster. That's about it.
Lite onödigt som sagt. men sjukt söt flaska.









chemestry

Tisdag 1:a april
Imorgon har jag kemiprov eftersom jag inte var där fredagen innan lovet som alla andra. Det känns lite segt eftersom jag har glömt det mesta. har räknar lite men that's it. Ska plugga lite mer snart.

RSS 2.0