skor

Ända sen femman har jag varit frälst i converse och de har varit mina stadiga kompanjorer. Har nog haft en liten hat-kärlek till de fruktansvärt platta skorna som förstör mina fötter men som är så underbart karismatiska och fina. I veckan gjorde jag nog det bästa köpet för fötterna. Tygskor, stadiga och rediga och uppbyggda till skillnad från conversen och lika karismatiska. Jag har gått och funderar på dessa ända sedan för ett par år sedan men eftersom jag är lite trendrädd har jag inte slått till. Kände dock att det var dags att svälja stoltheten och göra som alla andra nu. Och så här i efterhand kan jag ju inte direkt säga att jag var ensam med att snöra på mig converse på fötterna heller... Jag är nyfrälst!


mobilkrångel

Jag ger fetupp. Efter flertals med mattematiska beräkningar har jag nu kommit fram till vilket abonnemang jag ska byta till, so far so good. Men om jag vill ha mitt gamla mobilnummer måste jag konvertera kontantkortet och kommer förmodligen bli utan mobil i ett par dagar. Jag har inte tid för att vara utan mobil just nu eftersom det händer att jag blir krisinringd till jobbet ibland.. så där är mitt första problem. Problem nummer två är vilken mobil jag ska köpa och från vilken butik/hemsida, vad som är säkrast och billigast och smartast på samma gång. Jag ska ha ett studentabonnemang från Tele2 som endast kan beställas från deras hemsida, ej ens i deras egna butiker. Och visst månste jag då kunna köpa en telefon från random ställe? Sen fattar jag inte heller om jag bara kan beställa ett abonnemang för sig och en telefon för sig och om det kommer funka? Jag är helt lost i cybervärlden. Helt borta från den moderna tekniken. Börjar jag bli gammal?

Helgen har passerat finfint med tapasmys på fredagen och utekvällskul på lördagen. Och glass i solen så här på söndagsförmiddagen. Nu sätter jag på mig pluggarglasögonen med franskaboken upptryckt vid näsan. yes, nu blir det plugg.

mat
Hittade en cambild från min franska lilla lägenhet. Kokvrå i bakgrunden.
Tror att jag och Maria lyckats laga lite mat här.

regn

Regn och rusk. Inget jobb, ingen skola, ingen dans, ingen träning. Tar mitt pick och pack och åker hem till Cali och äter popcorn en regnig tisdag som denna. Vi hörs när du kommer tillbaka, våren.

Överraskar cali med ett par fruktansvärt gamla bilder jag hittade på min externa hårddisk.
ca
ca

fötterna aj

Det känns som att jag stått upp i fyra dygn i sträck. Men det har jag inte. Åtta timmar idag, åtta timmar igår, rakt upp ocu ner. Kan knappt böja mina ben då det känns som att de vuxit fast i sin vertikala position. Men pengar är pengar, tänkte bränna upp dem så snart om imorgon på bland annat ny telefon och kanske lite glädjegivande klädshopping trots att jag lovat att spara denna månaden.

den nya tekniken

Jag fullkomligt älskar min tegelstensmobil som jag har haft i drygt tre år. Kanske fyra? Nää, det låter mycket faktiskt. Men tre år är mycket för att vara 2000-talet där teknik är överhajpat och man alltid ska ha det senaste. Till och med min kära mor har en häftig HTC-mobil. Hon kan knappt svara i telefonen dock. Efter att ha totalvägrat uppgradera mig har jag nu fått en liten, minimal tankeställare. Min telefon svarar inte när jag trycker på "svara" och skickar ibland inte iväg mina kärleksförklaringar i textform förrän 24 timmar senare. Det är till och med så att jag fortfarande har kontantkort... precis som alla andra elvaåringar. Och jag har nog inte på flera år haft en så låg mobilräkning som jag säger att jag har.

I veckan ska jag alltså äntligen ta tummen ur röven och gå och inhandla en sån där ny androidmojäng. I brist på fantasi köper jag nu en helt likadan som mamma har. Färg och allt. Då kan vi åtminståne hjälpa varandra att förstå alla obegripliga tillökningar som man ska ha nu.

(Update: JO! Fyra år har jag haft min fina gamla mobil!)

För några år sedan hade jag ALLA viktiga saker i rött. väska, nessessär, ipod, mobil, plånbok, nyckelknippa, skolhäfte, pennfodral, kalender, glasögonfodral och glasögon till och med. Nostalgia!

RSS 2.0