vinterkräksjuka på julafton

Igår var det julafton! Vi åkte till hällefors den 23:e med vår nedhuggna gran. Och fatta vad glada vi blev när vi såg att det låg massor med snö på marken. På julaftons morgon får vi enligt vår tradition kakfrukost. Ja, det är så bra som det låter. Mormor och mamma har dukat bordet i finrummet med kakfat, smörgåsfat, lussebullar, kaffe, the och oboy.
Julafton är mysig helt enkelt. kalle anka, god mat och julklappsöppning.
Både mamma och william vaknade dock med vinterkräksjukan. bara jag, (vegetarianen, kan det ha att göra med det?) var frisk. Pappa har redan haft det.

Jag saknar alexander så att det gör ont. Imorgon kväll åker vi hem. Och är hemma i en dag. Så mitt i natten när vi kommer hem imorgon åker jag till min prins! Han får inte komma till mig eftersom halva familjen är sjuk. Känns ganska gött att inte vara hemma för mig då också. Jag kommer antagligen slänga mig över honom och borra ner ansiktet i hans nacke. Eller ah. Han får böja sig ner lite, jag når inte upp.

Vad ska jag skriva mer... .
I söndags hade vi lite mysigt hemma hos viana och miranda tillsammans med daniel och agnes.
Jag och alex var såklart sena och fick först en utskällning (jag) och sen lite menande blickar..
"vad var ni upptagna med?? ;D" frågade Daniel och alla skrattade högt när vi sa att vi hade brottats.
(Vilket är väldigt sant! fast våra brottningsmatcher går ut på vem som kan kittla vem bäst. Det blir oftast ganska våldsamt.)

Och i söndags var det hej alexandra, hej julia, hej linda, hej sandra och fika med olivia innan vi åkte.
Prinsen joinade oss i tio minuter och berättade hur det gick på jobbintervjun. Hoppas han får jobbet. Då skulle jag bli glad..   hehehe. (A)

jul i värmland

Jag och min ögonsten åkte hem till Olivia för myspys och julklappsbyte i lördags.
Så här i juletider borde man ta vara på alla sina vänner,
uppskatta tiden med dem och även låta dem veta det.
Eller vadå så här i juletider? det borde man väl göra annars också?
I alla fall. Gör man det inte så ofta så ska man väl passa på nu.

Det är i alla fall Alexandra som lyfter mig när jag inte når kaffet.  :)
aa

Sitter i filipstad nu förresten. I mitt lite för stora rum med lite för få möbler.
Men jag gillar det. Alla möbler är vita, väggarna med förutom en brun fondvägg med
blåa blommor. Och massa tända ljus. Det skänker liksom frid.
Nu ska jag, william och pappa ut och hugga gran! Ja, det är sant. Det gör vi varje år eftersom
vi alltid firar här i värmland. Ska försöka hitta min vän Emma också för att byta julklappar.

Snart fyller jag arton! Det är helt sjukt! Mamma har planerat stor middag med vänner till familjen
och andra ungdomar som betyder nåt. haha. Det ska bli mysigt. Sen blir det utgång.
Inte samma dag. Men dagen efter. Det blir första gången på krogen som jag är där lagligt helt
enkelt.
Big Deal.

veckan

Hallelujah, Amanda är frisk. Nästan i alla fall, jag är frisk från febern men inte från förkylningen. sitter och förbereder mig inför debatten imorgon. har inte riktigt kommit igång ännu, utan gör massa annat för att undvika det så länge som möjligt. Det är ju bevisat här. (iihh, fint sms från prinsen fick jag nu!). På fredag är det avslutning! yes, efterlängtade jullov. Ska bara göra klart det sista skolarbetet. Till helgen blir det fest och annat. På söndag är jag och prinsen ".bjudna" till viana för lite julmys/julfest tillsammans med daniel, agnes, tim och resten av gänget. Det blir grymt. Önskar att jag någon gång kunde ta med mig kameran. Ska även fira lite minijul tilsammans med mina gullungar alexandra och Olivia. På lördag hoppas jag. Innan festen. Det skulle ju vara pörfekt.

I lördags var jago ch alex på liseberg. Det är så himla vackert där! Vi hade jätteroligt och spelade bort pengar på alla smaskiga chokladjul. vi vann inte en enda gång. vi drack självklart varm choklad och hann till och med äta varsin belgisk våffla. Helt sjukt gott. Det fanns även världens bästa butik.. nu kan jag inte säga vad det var för butik och vad jag köpte i fall att alexandra läser detta! Haha! skriver om det eftter helgen. Världens bästa butik var det i alla fall!
Nu måste jag verkligen börja med debatten. Eller näää, jag ska duscha först.

puss (L)

feber II

Mumma, jag har varit hemma i två dagar med 39 graders feber.  HATAR DET. Jag vill verkligen vara frisk till imorgon.
I två dagar har jag legat apatisk i min säng eller i soffan och det ända jag ätit är ipren och svartvinbärssaft! Men faaaan vad jag ska vara frisk imorgon. måstemåstemåste! Då vill jag julhandla med prinsen och åka skridskor. På söndag har vi vår lilljulafton. Sitter och skriver på rimmet just nu! någonting måste man ju sysselsätta sig med när man är sjuk. Jag hatar att ha feber.

Fin julklapp va? Till föräldrarna med barnens namn?
Det är faktiskt inte jag som fixat detta, bilden på sidan såg ut så här med
just rätt namn, amanda och william. Knäppt va? vad är oddsen?

Klicka för att stänga fönster



feber

Jag har 38,7 grader feber. Härligt? NEJ. Helvette på debatten imorgon. fan.

Väldigt lång sovmorgon.

Väckarklockan ringer kl åtta. Aj, mitt huvud. Linn slänger igen ytterdörren efter sig. Alex går upp. Seriöst, jag har huvudvärk. Drar åt mig allt täcke och kryper ihop till en boll i alex's säng. Jag vill verkligen inte gå upp. Somnar om. Alex kommer in i rummet. Berättar att han inte ska till skolan ändå. (Gott, jag behöver inte kliva upp, krama mig!) huvudvärkstablett slinker ner. Somnar om bredvid Alex. Vaknar kl halv två. Amanda gör kaffe, Alex gör omelett. mumma!

Julklappar, visst är det sjukt svårt att komma på något bra? Speciellt till pojkvän måste jag erkänna.. Och det tycker pojkvän med. vi bestämde oss istället för att köpa två halsband som passar ihop. Kul va? egentligen sitter berlockerna på en kedja men man kan lika gärna göra två halsband av dem. Visst är de fina? Och pojken kan inte skylla på att han inte vill gå omkring med smycken för det ÄR maskulint eller hur? för att göra det hela lite roligare, tävlar vi om vem som slår in finast och vem som skriver bäst rim på bäst kort. För att anstränga sig lite. Jag är hur nöjd som helst med min julklapp. :) På söndag ska vi fira vår lilljulafton. (Fem månadersdagen!) Eftersom jag åker upp till filipstad under julen. Då ska vi baka och åka skridskor på förmiddagen. Och på eftermiddagen ska vi mysa och byta julklappar. Åh vad jag längtar...

Vår fina julklapp!

julklapp

andra advent

Ja, herregud vad tiden går fruktansvärt snabbt.  Det är redan andra advent! det känns som att det var nyss jag gick och verkligen längtade till att det skulle bli förstfa december.
Jag har ju skadat min fot så i helgen har jag (tyvärr) inte fått göra så mycket. har varit med prinsen både fredag lördag och söndag. Utan att vi sovit hos varandra. Känns konstigt. Men vi haft det underbart i julstaden göteborg! orakar inte skriva om det här eftersom jag redan skrivit det en gång i dagboken. förlåt... men lite kort så var vi på stan från kl elva imorse still kl sex på kvällen och handlade och åt på restaurant med mera. Ibland känns det som att vi bara är kompisar. Men jag menar inte på ett negativt sätt alls! jag älskar att vi kan prata om konstiga ämnen som vetenskap och konstiga däggdjur i timmar om vi sitter på kafé! Och jag älskar att vi kan flumma runt på stan nu som vi gjorde innan vi blev tillsammans och allt var nytt. efter nästan ett halvår.

Holländarna har varit här från onsdag till idag. Och jag har sovit på soffan! men det har varit mysigt. inte så mysigt med en fot som värker och jag inte kan gå på dock.  Viana och pojkvännen tim hälsade på i fredags. och snodde våra lisebergskort för att gå på jul på liseberg.  Vilka romantiker.

Julbak
Åh just det! jag, emma, anne och anna hade ju julbak i fredags. Emma hämtade oss med bilen och vi åkte först och handlade. i kassan i ica frågade anna lite väl högt om emma kunde köpa cigg åt henne. När de gått och jag och anne skulle betala muttrade kassörkan jättehögt om "jäkla beroende ungdomar, utnyttjning" m.m.  Vi bakade i alla fall pepparkakor, knäck och kola. muuumms. Alla fick ont i magen förutom jag. Bara för att jag inte KUNDE gå runt till alla ställen och äta. jag satt vid min smuliga pepparkaksdeg och försökte förjäves göra stora hjärtan.
Slut, jag orkar inte skriva mer.


Hittade en fin bild med extremt dålig kvaliet i min mobil.
Bror daniel och söta flickvännen agnes.
da



kvarkar? antimateria? symmetri? CPbrott?

Yes, efter samhäll B idag åkte vi till Charmers för att gå på en föreläsning om de senaste nobeltagarna i fysik och kemi. Jag fattade ingenting av fysiken men blev väldigt glad när Martina, kemi och mattelärare, kom upp till oss i pausen och asgarvade f´ör att hon inte heller fattade. Kemin var däremot intressant! (Anne satt och målade massa apelsiner på ett papper.)

Jag och anne åkte hem till mig och käkade. Sen kom prinsen. Och alldeles nyss åkte anne.
Alexander har feber antar jag, han fick stanna hemma hos mig med min lillebror när jag följde med anne till ica och hållplatsen. jag köpte Thé för 70 spänn. I alla fall. Ligger i min säng nu med datorn i knäet medan en väldigt varm alex sover bredvid mig. Vågar inte röra på mig i fall att jag skulle väcka honom... Men vad söt han är under mitt röda jultäcke! :D

Imorgon är det onsdag och det innebär ledighet. Vi ska till och med åka till ikea och köpa en större säng till mig. ska möblera om i rummet nu när jag fått mitt nya skrivbord också! exciting!

OJ! jag nös och väckte honom. haha, plutten. Men det är lugnt. han somnade om på direkten....

puss på er

RSS 2.0