lungor

Jag vill att mina lungor ska fungera. Andas normalt, andas lugnt. Det kommer och går i perioder. Ibland får jag panikångest, ibland blir jag bara trött. Varje gång blir jag irriterad, tjippar efter luft och tänker "inte nu igen". Men efteråt uppskattar jag mina djupa andetag ännu mer.

Att andas rätt är en konst i sig.

en latte i regnet med en fin vän

Åh vad jag tycker om svenska lärare maria qvarfordt. I alla fall efter idag och hennes fina tal hon höll för "den vilda klassen på skolan" som lärarna kallas oss. Synd bara att jag kanske inte kommer att ha henne mer! Alla lärare borde prata med den inlevelse som hon gör.

Efter skolan träffade jag min fina Linda på kosmos för en latte i regnet under markiserna.

mitt huvud är tomt, jag har inget mer att skriva. Om ni inte vill ha en tretton sidors uppsats om Rwanda att läsa? Nä, kanske inte.

Mina lungor krånglar igen. Vill byta ut dem.

Puss♥

24/5 09

Och så var långhelgen över! 
Tillbaka till vardagen och skolan. 
Tog en bild på Alex från flunsan och önskar att jag hade kvar mitt photoshop.
Men man kan inte få allt här i världen.

 
a

Fick några bilder på resten av killarna i Rocketpeople också.
Mycket bra spelning må jag säga!
a

morgonträning

jag halade mig upp ur sängen kl halv nio i morse för att kila iväg på träningspass tillsammans med alexandra och daniel. Alex och jag gick på ett spinningpass medan daniel gymmade och fyfan vad  jobbigt det var! Vi har bara gått på 30 minuterspass i spinning förut och tänkte att man kunde köra lika hårt i 45 min. Tyvärr tog det kol på oss. Men man mår så brutalt bra efteråt! efteråt jooinade vi daniel i ett par minuter, snackade lite, satt i massagestolarna, duscha, basta, you name it, we did it. Nu är jag fruktansvärt hungrig. Jag skulle nog kunna äta en hel elefant. En vegetarisk sådan då......


puss

TB?

Hej mina vänneööör.. Idag ska vi praota om hur man värmer upp! Vem är det som säger så? Kom bara och tänka på den här välkända frasen medan jag försökte tänka ut vad jag ska skriva idag. Så Hej mina vänner! Anledningen till att jag skriver på bloggen just nu är för att jag gör det mesta i min makt för att skjuta upp plugget. Men jag ska ta tag i det snart. Idag har jag gjort ABSOLUT INGENING, och det är så fruktansvärt skönt ibland. Vaknade upp hos min prins och spenderade min förmiddag med kaffe och må bra medan regnet kom och gick utanför fönstret. Var hemma någon gång vid fyra och har fotat lite, lagat mat med min bror och tittat på top chef med mamma.

Det är seriöst en konst att ta det lugnt. för ett tag sedan klarade jag inte av att vara hemma mer än halva dagen. Någonting måste göras hela hela tiden. rastlösheten jagade mig! Jag har dock börjat inse att jag behöver vara hemma och andas ibland. bokstavligt talat faktiskt. jag har ju problem med mina lungor och får panikattacker till och från i perioder när jag inte får tillräckligt med luft i lungorna. Så känns det i alla fall men det är faktiskt till hälften psykiskt. Det har med stress och ångest att göra och i och med att jag alltid har mycket att göra och till på köpet alltid ska vara bra på det jag gör så tar det ganska mycket på min psykiska hälsa tydligen. Det har i alla fall alla läkare och psykologer sagt till mig. Vid ett tillfälle för ett par år sedan när jag var som mest stressad och skulle ha alla MVG i slutbetyg och hade 6 aktiviteter, fem dagar i veckan, fick jag rådet av en läkare att sluta i ett par av mina aktiviteter för att kunna fokusera i skolan och stressa av lite. Gjorde jag det? NEJ! Jag hade alldeles för roligt med all dans och all musik och jag klarade mig ändå. Det ska jag göra nu med. Med färre aktiviteter men med mer press på mig själv. det kan låta ohälsosamt kanske men jag trivs med att ha det så.

haha, vilket jobbigt inlägg jag precis har skrivit. Läs om ni vill sötnosar, det var nog mest för min egen del jag skrev det. Vi ses, puss (L)


amandas fina helg

Åh, snart är det långhelg. Jag går bara två dagar i skolan. Och egentligen en och en halv bara eftersom miljöpolitiken var inställd idag. jag är förskräckligt glad över att jag läser miljöpolitik istället för fysik B. Idag består min dag av att skriva klart samhällsrapporten på fjorton sidor. Samt träffa min bästaste bästis och åka och träna. Dansen är ju slut för den här terminen och jag känner hur det spritter i benen på mig och jag inte får träna. helst av allt vill jag bara ut på dansgolvet och skaka loss med mina frukttjejer. men det får vänta två månader till. Nu har vi sommarlov även från dansstudion.

helgen var mycket fin med fest hos marcus i fredags och pojkvännens spelning på lördagen. Jag fick även chansen att träffa min underbaring Cali på lördagen som följde med på spelningen. Sen dumpade vi resten för att äta en romantisk middag bara vi två. haha! Jag blev otroligt avundsjuk på Calis festliga londonresa. Men det är  inte långt kvar till min egen!

Imorgon är det skola och på onsdag börjar långhelgen. Det kommer bli alldeles underbart.
På fredagen spelar ultrafruit på sticky, vi ses då. Och på Lördag spelar min prins på Flunsafestivalen. då ses vi också. eller hur?

NU MÅSTE JAG PLUGGA <3

pingvinparty

skippade halva skoldagen idag eftersom jag skulle på pingvinmingel med familjen! sött va? Okej, pappa har fått ännu en proffessorstitel på Göteborgs universitet och vi gick på en väldigt tråkig profferssorsinstallation. Två timmar tog det. Träffade Pavia där och det visade sig att hans pappa också fick sin proffessur. I samma fakulitet som pappa! pappa Pavia och pappa Hellingwerf satt till och med bredvid varandra under ceremonin och snackade om sina barn. haha. anyway. Jag har förjävligt ont i fötterna nu men klackarna ska på igen ikväll ändå antar jag. orkar inte riiiiktigt. Men ska man ut så ska man! Partynissarna väntar på mig nu....

10

Tiden går fruktansvärt fort. Det känns som att det var för en vecka sedan jag träffade en underbar kille och hade ett underbart sommarjobb. Nu har det snart gått ett år och och allt ska äntligen få göras om en gång till. Tänkte dock inte gå och skaffa mig en annan kille, Alexander får gärna stanna kvar. Ett annat sommarjobb ska däremot få infinna sig. Andra resor ska göras och andra upplevelser ska upplevas. Åhh, snart är den här! Underbara underbara sommar!

För ca elva månader sedan sommarjobbade vi och jag och alexander träffades för första gången. Första gången vi pratade med varandra var när vi var i samma grupp och vi två sågade pinnar till gruppens drake. Han höll pinnarna och jag sågade av dem på mitten.
Vilket team vi var.
Drakens slogan var "Made with löv". klockrent kan man tycka nu i efterhand. Jag har så mycket minnen från den månaden. Min dagbok är fullsmockad från den tiden. Bland annat står det om allt kul vi gjorde. Alla sånger vi sjöng och alla sketcher vi gjorde. Det står om den gången Killen lånade ut sin hoodtröja till mig. Den som han var så snygg i och som räckte ner till knäna på mig. Och om den gången samma Kille kysste mig på handen. Och om den gången vi bytte telefonnummer.

För tio månader sedan precis på dagen, var jag och Han ute på en nattlig promenad efter att vi druckit kvällskaffe på tintin. Vi promenderade så länge att hans bussar slutade gå och det slutade med att vi stannade uppe hela natten och pratade, halvliggandes i min soffa. Idag har vi varit tillsammans i tio månader.
Vilket team vi är.

dansföreställning

idag hade vi dansföreställning på möllan. Jag gjorde grymt många fel i första dansen, vilket inte alls var kul. Andra dansen gick helt okej bra. Fast ärligt talat gör det ingenting att jag inte är helt nöjd. För jag är så fruktansvärt glad! Dans gör mig alltid väldigt glad. Och alla duktiga tjejer och killar som peppar varandra backstage, kör lite battle mot varandra, uppvärmningen tillsammans, alla klappar på axel innan man ställer sig på scenen. Att förmedla känslor, tankar och berättelser med hela kroppen. Det är verkligen en konst. Det är oslagbart. Synd som sagt att jag inte är nöjd. Men det kommer fler gånger! jag hade mamma, pappa och Alexander i publiken. Det var nog lite läskigt också. Men nu längtar jag till nästa termin. Min tjugonde termin. Mitt tionde år med dans.

Dance like you mean it!

<3


jobb

Gissa vem som har hoppat runt i stan och skrikit av lycka idag? Gissa vem som fick jobbet? :)


rocketpeople på sticky

Plugg, I love it.

Tänkte bara dela med mig av lite grejer. Den 3 Juni vill alla som är arton följa med mig till sticky fingers och lyssna på ett grymt band som har en gullig trummis! Rocketpeople kallar de sig och består av fyra duktiga musiker.
www.myspace.com/rocketpeopleband är myspaceadressen

moral och respekt

Såg på ett nyhetsprogram idag, eller vad det nu var.. ett morgonprogram kanske.. aja, i alla fall.. De pratade i alla fall om ungdomars språk och hur vi pratar med varandra och om varandra. Ungdomar i sverige pratar med ett väldigt hårt språk mot varandra både öga mot öga och genom internet. Mycket hårdare än vad de gör i norge, danmark och finland som är så gott som samma kultur och samhälle som sverige. Detta är även någonting jag tänker på ibland själv. jag vet att det förekommer mycket skitsnack bland tjejer och därför väljer jag många gånger att vara med killar istället. Dock börjar killar i yngre tonåren speciellt ta efter detta skitsnack! Och inte om varandra utan om oss tjejer! På spårvagnen satt det ett par killar bakom mig i tretton, fjortonårsåldern och snackade väldigt illa om någon tjej som inte "Ville baaasa" som de så fint uttryckte det. På grund av detta var hon tydligen ful som fan och tjock som en kossa. jag blev så fruktansvärt förbannad när jag hörde detta. Så pratar man inte om människor? Vart har moralen och respekten för andra människor tagit vägen? Framför allt bland ungdomar? Jag önskar verkligen att jag hade ställt mig upp och gett de där killarna en omgång... Killar och tjejer har det nog svårt nu för tiden och behöver inte fler glåpord från jämlikar.

//respekt

jobbjobb

Gah, i veckan ska de ringa från habiliteringen och berätta om jag fått jobbet eller inte. Jag tycker själv att min intervju gick väldigt bra, men jag vågar absolut inte hoppas på för mycket. Men shit. Jag vill verkligen verkligen verkligen ha det där jobbet. av nästan hundra ansökningar plockar de fram ett tiotal som får gå på intervju och av de får två personer platsen. Min chans är alltså inte överdrivet stor då.

en fin helg är slut.

Då var ännu en långhelg slut då. Sitter och pluggar miljöpolitik och har det så tråkigt det bara kan bli. Gårdagen var dock en fin dag! Vaknade upp bredvid en älsklingsmänniska, åkte och dansade för att få in koreografierna inför uppvisningen, åkte hem med en kär vän och åkte sedan vidare tillsammans med fina vänner till Daniels artonårsfest. En mycket lyckad fest må jag säga med många tal från gulliga människor. Han fick även många fina presenter. Dock var den allra finaste från mig och miranda! En fickplunta med graverat för-och efternamn samt födelsedatum. Fint va?

valborg

Ännu en valborg har passerat då. jag har nog aldrig sett tjusningen i att supa på valborg. Framför allt inte i slottsskogen. inte bland massa jobbiga skrikiga småungar som är med om första fyllan. jag tror inte att jag har druckit mig redlös en enda valborg. Tack och lov. Valborg år 2009 tillbringades i alla fall tillsammans med pojkvän och tio andra trevliga flickor och pojkar på gården med grill, härlig musik, och öl och cider så att det räckte till alla. För trevligt har man all rätt att ha på valborg ändå! jag tycker bara att det är så enormt tragiskt att det ska behöva vara en sån suparhets. Det är inte så coolt ändå.

Jag och min finis Alexandra
aa


En annan fin Alex
aa

RSS 2.0