so you think you can dance, scandinavia

Satt och kollade på reprisen på so you think you can dance, scandinavia. HJÄLP, vad jag skrattade from time to time åt vissa människor. Andra blev jag däremot väldigt imponerad av. Undrar hur det skulle vara att auditiona för en sådan jury?

partyfredag

Nu är lovet snart slut och det känns fruktansvärt tråkigt. Igår tog vi dock vara på den lilla tid vi har kvar på lovet. Partyfredag tillbringades i annas hus och det blev en riktigt, riktigt rolig kväll. Otroligt lyckad sista fredag på lovet helt enkelt. Nu är det lördag. Ska äta middag med familjen och sen får vi se vad som händer.
På söndag ska jag plugga. bajs.

Pulkakväll

Ah, som sagt, pulkakvällen var det roligaste på väldigt länge. Vi hittade en lång pulkabacke och bara sviiiichade ner. på vägen upp pratade vi om allt mellan himmel och jord och sen sviiisch, ner igen. 
Efter allt pulkaåk la vi oss i snön ett tag och så gick vi förbi vår gamla skola på vägen hem till linda.
Gosh, vilka minnen man har där ifrån.Väl hemma hos linda gjorde hon varm choklad till mig och cali. mums! Sen tog jag och cali sista bussen hem. kallt och ruskigt var det att gå utan termobyxor och extra vantar och mössor.  
Cali och Linda är två typer jag tycker mycket om. ♥ 

Pulkakväll

Ikväll blir det party tillsammans med söta människor hemma hos ana banana. Det låter på folk som att det kommer bli ett ganska bra drag så I´m looiking forward to it. tar sällis dit med sötalex.

Min dator funkar by the way inte, så nu sitter jag vid lillebrorsans dator. 
jag hatar när saker inte går som de borde. 
Nu ska jag åka iväg till emilio. Kanske ska klä mig först.  
puss

pulka med linda i snön

Onsdag 26:e

Sitter hemma hos linda just nu. Vi pratar strunt och skvaller, dricker thé, äter morotskaka och förbereder oss för en pulkafärd i natten. NÅGOT måste ju den dumma snön vara bra för så här i slutet av mars. Linda sminkar sig ser jag nu. Man måste ju vara snygg så här i vintermörkret i pulkabacken när ingen annan är där. Min pussgurka. MUMS! nu kom lindas mamma in med mango. Nu får cali snabba sig hit!

frukt är bra:
Idag åt jag frukt till frukost hemma hos emilio.
Väl hemma vid lunch gjorde jag iordning fruktsallad.
Kafé tintin. Dricka thé.
Hem, äta resten av fruktsalladen.
DETTA HAR VARIT EN FRUKTDAG.

Nu ska vi åka pulka!

peace

påsk

GLAD PÅSK TILL ALLA! 

fair fashion?

Tisdag 18
Jo, med tanke på fair fashion och sånt... Jag läste lite om ett märke som heter
"Dem collective" (Jag tror att DEM kul nog står för "Don't eat macaroni"). Det är ett klädesmärke som satsar på att skapa ekologiska och etiska kläder. Rättvisemärkt med andra ord. Att få tyget och kläderna att tillverkas så rättvist som möjligt har grundarna till märket minskat antalet mellanhänder vid tillverkningen. De flesta märkena tillverkas ju faktiskt i fabriker i Sri Lanka där arbetsförhållandena inte är samma som vi i Väst skulle haft.


Bomullen är ekologiskt odlad och arbetarna på textilfabrikerna har inte minimilön som otroligt många andra fabriksarbetare får i lön,  utan de har nåt som kallas levnadslön, vilket talar lite för sig självt. Man har ett visst antal rimliga arbetstimmar och lokalerna lever upp till vad som kallas bra arbetsmiljö. BRA VA? 

Kläderna kan man köpa på bl.a. webbshopen  www.redfairy.se/
Eller i butiker i bl.a. Stockholm, Göteborg, Malmö.
Kika in vettja!

ryggskada

Jag börjar redan bli en riktigt rutinerad dansare. Inte för att jag är en otroligt duktig dansare utan jag syftar mer på alla skador jag fått på sista tiden. Sträckte båda ljumskarna för ca två veckor sedan, tårna har fått lida otroligt mycket pin, och nu senast i måndags skadade jag rygg och nacke. Kan faktiskt inte ens gå upprätt av smärtan. Brutalt fruktansvärd, Amanda, ta det lugnt i framtiden.

♥ Love


feberfrossa och gymflirtar

Måndag 17:e. Usch, jag bara tror att jag har feber. jag har ont i huvudet, ont i halsen, jag snorar ner allt var jag än går, nyser ett par gånger varje fem minuter, jag har ingen aptit även om magen kurrar och ekar tom och jag fryser även om jag har mina varma mjukisbrallor, långärmat och tjockröja. Ändå visar febertemometern på 37,3. Fy vad jag tycker synd om mig själv. Mamma har erbjudit sig att laga vegetarisk lasagne åt mig men jag nöjer mig nog med en god fruktsallad. mums! 

Dagens Dans
Som vanligt varje måndag så dansar vi från klockan halv ett till tre. 2,5 timmar av pure happiness alltså.
Idag var speciellt rolig! De sista 45 minutrarna var vi helt själva i salen, ingen lärare alltså. Eftersom vår danssal bara avgränsas med en glasvägg från den gymsal som ligger bredvid kan vi ju kika in i gymmet medan de kan kika in hos oss när vi dansar. Detta utnyttjade vi idag. Vi har en dansföreställning med skolan på G och då måste man ju kunna flirta lite med publiken. Vi satte helt enkelt på lite random musik och började dansa och shake'a och dansa loss för att fånga så många som möjligts uppmärksamhet. Efter en stund var det ingen alls som koncentrerade sig på att gymma längre. alla stirrade ju på oss! mestadels äldre killar, och OJ, vad kul vi hade.

När vi gick därifrån fick vi massa trevliga komplimanger. hur skönt som helst.

Ny fair lady

fredag 14:e mars
Idag var jag med mamma och lillebrorsan på göteborgsoperan och såg "Ny fair lady". Jag är ju en sån där kulturtönt så jag enjoyade varje minut av den medan lillebrorsan satt och tuggade lite slött på sina läkerol. Den var däremot helt godkänd från till och med från hans sida, vilket betyder att den faktiskt var bra. Jag tycker i varje fall att den var jättebra. Se den, ni som gillar bra musikaler! (Jag tror iofs att det är helt slutsålt..)



sömntuta

Emilio är typ världens gullunge när han sover!
Han är så snäll och säger massa fina saker. :) <3

fair fashion?

okejdå. Jag har fått upp ögonen lite mer för modeindustrin nu. Och ja, det är skolan och naturkunskapslektionerna som påverkar. Speciellt bomullstillverkning går otroligt orättvist åt. Jag orkar inte riktigt gå in på det nu, kanske skriver nåt om det senare. Hanna sa nåt smart idag. Hon sa att det smartaste är ju att dra ner på impulsköp.  Jaa, jag håller med. jag ska tänka lite extra mycket på sånt hädanefter. MEN. jag tycker faktiskt att jag kompenserar lite eftersom jag är vegetarian och därför inte bidrar till köttindustrin på samma sätt...
whatever.

dansa

Imorgon är det dans 2,5 timmar, tjejer.
Glöm ej leggings och shorts/hotpant

i slutet av terminen är det dags för en föreställning dårå.
Just nu har vi fyra koreografier.
-en jazzkoreografi
-en funk
-en popping/robotstyle (eller vad man nu säger)
-och en afrikansk gum-bootdans. helt sjukt kul.

wallander och alladin

OJOJ, AJAJ, jag har ont i magen. Två ipren, ett varmt bad och varm vetekudden används som botemedel, hoppas att det snart går över. Sitter och tittar på Wallander med lillebrorsan men det är en tråkigt lång paus just nu.

Fredag
Helgen har varit otroligt lugn. I fredags stack vi (typ 8 personer, jag orkar inte räkna upp alla namnen) till alladins vattenpipecafé. det var mysigt. Jag fick en gång en förfrågan att sätta mig hos ett annat gäng med bara killar men jag tyckte mig sitta ganska bra tillsammans med vänner och pojkvän.
Jag och Ricky delade på en vattenpipa med persikosmak. Den smakade skumbananer.
Efter detta följde emilio med mig hem och vi åt lax och räkor tillsammans med mamma och pappa.
Vi tittade även på katten gustav men vi somnade mitt i tror jag. fast jag har väl sett den ett antal gånger kan jag tänka mig.

Lördag
Jag vaknade upp i min säng som stog i en konstig vinkel och bredvid mig låg en figur med en brun, ruffsig kalufs. (nej, ingen hund, det var bara emilio.)
Mamma och jag gick på stan en stund.
Jag inhandlade lite smått och gott med kläder. äntligen.
Hem en snabbis, sen åkte jag till emilio och åt tillsammans med honom och hans pappa samtidigt som vi kollade på melodifestivalen."Åh gud, vad jag älskar melodifestivalen. Linda är så musikalisk. "

Söndag
Vaknade hos emilio. (Börjar bli ett återkommande tema märker jag.) wonderful.
Väl hemma städade jag garderoben och rensade ur massa kläder. Garderoben är nu halvtom så jag tänkte fjäska till mig lite mer kläder. NU har jag ont i magen. usch.

RSS 2.0