första advent

Det är mysigt här hemma nu. Igår pysslade vi lite hemma så att det skulle bli lite stämningsfullt.
Mamma fick göra det tråkiga städjobbet. Jag tog tag i att sätta upp ljusgirlangerna i vardagsrumsfönstret, stjärnorna i mitt och williams rum, adventsljusstaken i fönstret och placerade massa andra ljus lite här och var. mysigt.
Fred var här och hälsade på och tog en snabbissnackis. Sen träffade jag min älsklingscali på stan. fik på tintin. Tvååringen bredvid oss blev kär i Cali och spanade in hennes rumpa när hon hämtade servetter. Tur för honom att han var två-tre år bara.  Åkte hem till min musiker sen. Vi lagade mat och tittade på film. 



Imorse väcktes vi av Linn kl halv tio. Självklart hade vi försovit oss. Kl tio kom peter med bilen och hämtade upp oss för att åka hem till dem. Kaffe och lussebullar på morgonen är inte helt fel.

Vid niotiden får vi besök igen. då blir det ännu mera lussebullar och pepparkakor. Ska försöka plugga innan dess. det behövs.

puss

sjuk

Åh, härligt, jag är sjuk igen. Love it. not.
Stannade hemma från skolan idag. har precis gjort klart min kemihemtenta iofs, så det kanske var bra. : )
anne the man kommer och hälsar på mig i eftermiddag. tur det, för jag lär ju inte stå ut med att vara hemma helt själv.

Vem är denna hippien egentligen? Han liknar en jag känner...
tr

uppdatering.
Jag drog mig ut lite idag ändå. Trots att jag mår dåligt. Köpte en halsduk och en tröja för att hålla mig varm nämligen. Snygga var de! Om mamma betalar kan man lika gärna passa på.

Alex och Otto tittade förbi ett tag . Otto började berätta om i somras och hur alex och jag betedde oss under konstepidemin i somras mot varandra. Alltid lika roligt att höra. Och speciellt från Otto som är Alex bästa vän och känner honom bättre än nån annan. (obs. DÅ. Jag är säker på att jag känner  honom minst lika bra nu. ;))

ut till anne snart och alexandra snart! puss!

romantik och konsert

Igår, tisdag åkte jag och Golinski ut till angered för att gå på angered gymnasiets NM-konsert. Duktiga pojkar och flickor som hade skrivit egna låtar som framfördes med olika teman. Prinsen var med i Hippigruppen. Och jag måste tillägga att jag blev väldigt chockad när han mötte oss utanför. Stylisterna hade gjort om honom totalt! plattat hår, sminkad i ansiktet som en nerdrogad och avmagrad hippi, han hade även en väst på sig utan något under och de hade till ochmed fyllt i hans magmuskler. Först när jag såg honom trodde jag att han hade på sig en "plastmage från buttriks". Ni vet såna med extra tonade magmuskler? Duktiga var de i alla fall!

Just det, i måndags var jag och alexandra på filmen twilight. Jag har alrig riktigt haft en favoritfilm förut. Men jag kan ju säga att jag har en nu! Se den, den är fett värt det! Den var inte riktigt lika "läskig" som jag trodde den skulle vara, men det kom som en glad överraskning! En av anledningarna kan ju vara att han är väääldigt snygg. Ni vet en sån där mystisk, hemlighetsfull typ som man inte riktigt får grepp om vem han är. Se den! Se honom!

Tillbaka till plugget nu då!
 Just det. i söndags gick jag och alex en mysig men ack så kylig promenad. Vi hittade en liten julmarknad som vi gick in och kollade i. åh, vilken julstämning jag fick. Ingen av oss orkade gå i stan så vi promenerade runt i trädgårdsföreningen. Kallt som tusan. Men det hindrade oss inte från att dra av oss vantarna för att rista in "A ♥(hjärta) A" i ett av träden längs med kanalen.

Bakåt ännu en dag då. I lördags fick jag mitt nya skrivbord som jag ska fixa till. Kul!
var på stan och handlade present till pappa. efter det åkte jag hem till agnes och pratade lite
strunt med henne och viana medan Dannish lagade mat. Mums! och glass till efterätt.

så, nu har jag uppdaterat... phu. tillbaka till plugget för andra gången.
PUSS

Biologi

Jag, Anna och Sonia är inne i Albert Einstein.
Erik leker med sin mus.
David skiljer på festa och festa
Erik och Amir pratar om small balls.
Anna fick dampryck och skriver dumma kommentarer på sin egen text.
En fågel viskade i mitt öra att David är emo. Han har svarta kläder på sig idag. Conicident? I think not.....
David tar av sig kläderna.


partey

Jag ser fram emot att inte behöva heta Emma bernander längre på fredagskvällarna om två månader.
Tro mig, emma är världens gulligaste tjej men det är aningen lättare att komma ihåg sitt eget namn.
Aningen lättare om man ska betala med kort och måste visa upp leg också. hehe....

Nu har jag fått mersmak på små trips efter sthlm.
Om tre veckor åker vi till köpenhamn över en weekend. Lite mycket folk kanske, men det går alltid att klämma in.


mmyes

Alex följde med upp till filipstad i tron om att det skulle bli en helg med jacuzzibad och party. Istället blev det en helg där han fick åka till flickvännens morföräldrar som tvingar i honom massa saker att äta. Han var även tvungen att gå sex km runt i lilla samhället hällefors, i mörkret och kylan för att hälsa på amandas och mammas vänner åsa och dottern emma. Men det var mysigt!

Jag skulle vilja uppmärksamma endel grejer i vår relation. Bra grejer såklart. Jag har alltid så otroligt roligt med min pojkvän. Visst, vi kan också vara sådär äckligt söta och kalla varandra för gulliga smeknamn och titta varandra i ögonen. Men minst lika ofta kallar vi varandra för jävla apa och brottar ner varandra. Och jag menar inte brottar ner varandra sådär lite roligt kärleksfullt så att någon tillslut  får ett fast grepp om den andra för att sedan pussa ihjäl varandra. Nej. Detta är blodigt allvar. Och när någon får övertaget (för det mesta alex..... alltid alex) så är det bara att börja kittlas eftersom båda är extremt kittliga. (Alex är nog mer kittlig men han är ju så förbannat stark så att man inte hinner kittlas så mycket..). Och detta är också halvlekigt/halvseriöst! Oj vad jag skrattar men oj vad jag blir arg också. Jag håller ju på att dö för att jag kiknar av skratt för i helvette, fattar han inte det? Och så håller vi på till ingen orkar längre och jag är lite småtjurig. Men jag är även världens lyckligaste. 

Vi pratar även om allt. Mig, dig, förflutet, framtiden, rymden, böcker, musik, hur man dödar kvalster, politik.
Jag uppskattar starkt att vi kan diskutera på riktigt om saker.

jag är trött. Och det ända jag försöker säga att han faktiskt inte bara är min pojkvän. Han är en av mina bästa vänner på riktigt. Och det är första gången som jag verkligen verkligen är mig själv i en sån här relation. ingenting är tillgjort, ingenting är jobbigt, jag har mitt, han har sitt och vi har framför allt varandra.


Jag snöar in på tankar igen. Av tidigare erfarenheter vet jag att jag klarar mig hur bra som helst själv. Inte utan vänner, inte utanfamilj, utan jag menar utan att vara tillsammans med någon. utan den närheten. Ärligt talat så har jag varit duktig på att gömma min personlighet när man måste anpassa sig efter andra och under de perioderna har jag inte kännt igen mig själv. Ser jag tillbaka fattar jag fortfarande inte hur jag kunde bete mig så annorlunda från vad jag alltid har gjort och gör idag. Och grejen är den att jag vet att jag hade klarat mig utan alex. Låter det konstigt? Efter hur mycket bra jag skrivit om honom och hyllat honom. Men så är det. Jag hade ju klarat mig. Klarat mig... klarat mig. vem fan vill bara klara sig? Alla kan klara sig genom sånt, en del förstår det bara inte. Men jag kan säga såhär. Jag vill inte klara mig utan alex. Jag vill av hela mitt hjärta att han inte ska gå ifrån mig, jag vill ha honom hos mig.


Tur att ingen kommer orka läsa det här inlägget för jag fattar inte riktigt vad jag skriver själv. Brainstorm i bloggen helt enkelt. haha. klockan är nu alldeles för mycket. Godnatt

dans

Yes, Kom precis hem från dansen. Nu känns allt megabra och som att jag kommer klara allt.

Jag var inte vad jag skulle ta mig till utan dansen faktiskt. Ibland är det hur jobbigt som helst att ta sig dit. Man känner press för att man MÅSTE plugga och "hinner inte" dansa, eller man är trött osv. Men varje gång jag sätter min fot på det ljusblå golvet i salen blir man en annan människa. Stark, positiv och lycklig. Och en liten del av den människan följer även med hem. 
 
Så är det. Nu ska jag skriva klart min biologi.

puss

hårfärgning och tillfriskning

Åh vad skönt, jag är äntligen feberfri! Känns nästan skönt att gå till skolan imorgon!
Jaja, nu ska vi inte överdriva. Jag, William och Alex tittade på Into the wild igår. grymt bra film!
Jag insåg dock att jag sett den innan men det spelade ingen roll. Pojkarna var båda fascinerade av filmen
och man får sig verkligen en tankeställare. William som också blivit stor nu hade i skoluppgift att skriva en uppsats
om filmen på engelskan. duktigt!

Imorse vaknade jag av ett telefonsamtal:
-Hej jag heter "någonting någontingsson" och jag sökert Robert? Är han hemma?
-Nej.
-Kan jag nå honom på hans mobil kanske?
-Nej
-(Aningen förvirrat) Okej då återkommer jag någon annan dag.

Kom på sen att det kanske inte alls var en telefonförsäljare utan en av pappas studenter som
måste ha tag på honom. JAJA. Då får de väl presentera sig som det.

Medan prinsen snarkade vidare (till kl två!?) så hann jag plugga matte, titta på Oprah, städa och äta frukost.
najs. Sen myste vi bara framför TV:n eftersom det spööööregnade utanför. Gud vad trist. Pronad i mörkret och regnet
upp till valand för att lämna skor hos skomakaren, köpa block och hårfärg. Och inte till vem som helst utan till ALEX. :)
Goodbye guldlock säger jag bara.

Inga fler blonda lockar bakom trumsetet. Men vad
söt han blev! Tuff menar jag, alex.. tuff.
alex

Sovdags. Puss

febern är på nedgång.

INTE OKEJ! jag har haft feber sen i fredags nu. bortbortbort med den, jag börjar bli sjukt rastlös.
Jaja, när man är sjuk hinner man i alla fall läsa mycket. jag har hunnit läst två underbart bra böcker. Historikern av Elizabeth Kostova och Tusen strålande solar av khaled hosseini (författaren av flyga drake). Orkar inte ge någon recension nu men ni får lite på mig att det är två bra böcker!


feber

I fredags hade vi vår presentation om vindkraft och om vår stad och hur vi tänker elförsörja den år 2030. Jag hade för första gången i mitt liv gjord en power point helt själv och den blev bra! fan vad gött. synd bara att jag hade feber och stog och yrade där frame vid katetern. I alla fall. Thé med ramtin darlin' på café brulé och sen hem och sooooova. Fick sällskap av min man under natten. Pojken hade spelning på dagen och kom hit sen på kvällen. Det har gått fyra månader snart. På fredag. Och det märks. Förstår ni vad jag pratar om? vi var såååå nära på att ha vårt första gräl. kanske man inte ska lägga upp så här på en blogg som folk läser. men vad fan. Det var ett missförstånd. Man kan inte vara sams i ett förhållande hela tiden. Det går bara inte. iofs var det bara nääära till gräl. Om det ens var det. Det var ju som sagt bara ett missförstånd. Jag var nog mest arg på att jag hade feber den kvällen. i alla fall! Han är världens underbaraste. Han fixar allt. Och förstår allt. När han väl vet om hur det ligger till, annars är det ju lite svårt som sagt. 

Fucking feber har jag haft sen i fredags. var hemma från skolan idag och kommar antagligen vara det imorgon också. Sen är det ju onsdag och då är jag ju ändå ledig. skönt!

På fredag är det den 14/11! Fyra månadersdagen för alex och amanda. Vi åker upp till filipstad och tar en lugn helg med kallt väder, mys framför brasan, jacuzzibad och filmer. Och hälsa på Loka brunn som ligger några minuter där ifrån? :)


puss!

föräläsningar. snark.

Ouf. vaknar hos min man. Orkar inte kliva upp. Gör det ändå. Duschar. Hinner inte sminka mig. Pusspuss Alexander.  springer ut till bussen. Föreläsning med nån chalmersstudent. Somnar nästan. Arbetar. Tvingar Amir att köpa kaffe åt mig. Häller i mig kaffet. Äter lunch. Dricker kaffe igen. Föräläsning igen. Somnar mot Ramtins axel på riktigt. Vaknar av att jag åker längre ner med huvudet och rycker till. Godmorgon Ramtin. Åker hem med Anna och Hanna. Somnar hemma. Ojsan, jag har feber. Pluggar. Vill att Alex ska komma och krama mig.

USA:s presidentval

Valvakan inatt då! Jag och Alexander tänkte sitta uppe hela natten och kolla på hela valvakan. Tyvärr somnade båda i soffan och när vi vaknade lite då och då insåg vi att det inte var någon idé att sitta uppe. Alexandra smsade under nattens gång vad som hände. Intressant!
 

Ingen har väl undgått att Barack Obama tog hem segern?
Fatta vilket historiskt ögonblick detta är! USA:s nyvalde president är
en ung svart man. Och inte är han bara USA:s mäktigaste man.
Han är en av världens mäktigaste män.

En tanke slog mig bara. Det finns så många människor som tycker
att det är fel att ha en svart president. folk med rasistiska åsikter.
Alla presidenter är väldigt utsatta, många tar till våld och hotar
presidenten. Från alla håll i världen. Tänk då att Obama som är USA:s första svarta president, antagligen är
ännu mer utsatt än någon annan tidigare president. Bara på
grund av hans hudfärg. För att det finns de som tycker att det är "fel".
Jag förstår inte folk som tycker att det kan göra så stor skillnad.

I alla fall! jag tror att Obama kommer göra ett bra jobb.
Lycka till! 


I väntan

- Jag sjunger i duschen
(Alexandra harklar sig)
- Och med Alexandra
- Alltså  i duschen.

sponanitet.

Idag fick jag tillbaka min älskade älskling. Min mobil. Jag har saknat honom. (mhm, jag tror det är en han.)
I alla fall. Idag var jag i stan med Alexander och agerade smakråd. hur kunde han veta att de snyggaste mössorna för killar är på Indiskas tjejavdelning liksom? en mössa blev det åt pojkvännens lockar i alla fall. Plus vantar tjocktröja och en jävla cymbal. Trumtoker. Prinsen bjöd på fika också. Det är väldigt skönt att kunna göra små spontana grejer har jag tänkt på. För ett tag sedan hatade jag att bara träffa honom i två-tre timmar. För jag hatade att säga hejdå till honom. Nu går sånt bra. Jättebra. Kan iofs bero på att vi har haft nästan en hel vecka med varandras konstanta umgänge. nästan. Men jag tror egentligen att det har att göra med att vi faktiskt varit tillsammans ett tag nu. Och han är så bra. han är trygghet. Och det är därför jag klarar av att säga hejdå. Innan man lärt känna varandra på riktigt kunde ju faktiskt vad som helst hända när som helst liksom.  Nu snöar jag in på tankar.

Jag kilade förbi mina kära vänner Viana och Miranda på vägen hem. Joinade dem och Daniel i lite prat och lite skratt. Som Miranda sa: Det var länge sedan vi fyra umgicks tillsammans. Hon har rätt. Alldeles för länge sedan.
Jag och Dannish bestämde i alla fall att vi ska börja träna tillsammans. Alltså, min lille dannish, han har ju gått och biffat till sig rejält! vilken pudding! men synd tjejer, Han är lyckligt upptagen med jättefina Agnes.

Imorgon är det USA:s presidentval! Ni stannar väl uppe och tittar på valvakan?
Det ska i alla fall jag göra. Med Filip och Fredrik såklart!

PUSS och GODNATT (L)

Bilder från Maskeraden i lördags.


Före och efter festen. 
maffia pirataa


Godnatt!→♥

Grattis älskling!

Min prins fyller år idag. Stora pojken blir han. :)
Vi sov hos mig inatt eftersom syrran hans hade lite party kvällen till ära.
Kändes skumt att inte kunna sjunga ja må han leva och ge honom en present
och frukost på sängen. eller skumt och skumt, men han skulle ju hem ganska snabbt
för att bruncha med familj och jag vill ju fira honom ikväll. DÅ ska han få sin present!

Innan dess ska vi i alla fall hinna gå på ett födelsedagskalas hemma hos Anna som
också fyller år! grattis pussgurka! Maskerad och allt halloweenhelgen till ära.
Prinsen och Otto ska båda vara maffiabossar. haha. sött. Jag och Axel är pirater. AAAAAAR!

ja, det är min dag. Nu ska jag kila iväg och sola. '
Sen hem och duscha.
ut på stan, fixa de sista grejerna och sen hem och byta om igen. till piratkläder!
Och sen bär det av till förfesten.


Så här snygg kommer jag bli!

Ha en trevlig helg! PUSS

RSS 2.0