dansen i torsdags

Tillbaka till dansen en sista gång då! våra två föreställningar gick hur bra som helst, även om den första var den roligaste. Annes snälla pojkvän marcus (markus?) kom dit med sin systemkamera och fotade. Han fick endel bra bilder må jag säga!

Streetdance
image48


Alexandra och hannas individuella.
image49


Vi var helt slut efrer dansen, röda i fesjet, utsmetat smink svettiga, men vi ställde ändå upp
på en reklam bild. Här är den.

image50

upp

i eftermiddag kommer lite bilder och updatering av dans¨föreställningen igår. Det gick hur bra som helst! :D
Men jag är fortfarande arg för att en viss flugskit inte hört av sig, ens på vår föreställningsdag. :(
Aja, Jag orkar inte bry mig längre.

Idag ska vi grilla, jag, viana, daniel, susanna, fredrik och ett par till :) Det kommer bli så härligt! nu måste jag skynda mig. pusspuss

hur dumt som helst

Idag åkte jag hemifrån strax efter sju bara för att dansa kl åtta. hur tidigt är inte det? Jaja. Vi hade generalrepetition i alla fall och det verkade gå mycket bra. Hoppas bara att det går lika bra imorgon på föreställningen när det väl gäller! Det var ett evigt tjatande om dansen nu märker jag men jag kan inte hjälpa det. jag slutar tjata om det i övermorgon. Imorgon måste jag ju få lägga ut en utvärdering på hur det gick liksom...

Pratade precis med min brud emma och hon kommer till göteborg nästa helg! weei, det kommer bli hur kul som helst! Picknickfestivalen äger även rum då. Då ska lille cecil spela!

(Är det dumt av mig att vara orolig och sånt? jag borde inte vara det, men varför är jag det då? )

Nu ska jag skriva klart min romananalys. Puss

glass i gräset

Idag åkte jag hem till Daniel tillsammans med viana. Jag hämtade dansbyxorna och vi satte oss på hans gård i gräset med thé och glass. Det var mysigt. Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp väldigt tidigt imorgon och dansa.. godnatt på er!

Baggy jeans?

Jag efterlyser!
behöver ett par (riktigt) baggy jeans till streeten på torsdag. 
Jag har ett par som jag får låna av Daniel som jag kaaanske tänker köra på
men det skulle vara snällt om jag kunde få ett till alternativ.
  



Dansdags!

image46
Här är affischen till vår dansföreställning. Tack Josefin och emelie för det fina arbetet. 

Vi ses på torsdag klockan halv tolv eller halv fyra då!  

Puss på er



























vännerna

Tänk vad vännerna betyder för en. Mitt gull Daniel ringde på min dörr denna kvällen och överraskade. vi gick ut och satte oss på hans longboard och pratade om allt nytt som behövs diskuteras med en god vän. det var så trevligt. Sen kom viana ut och joinade oss. Ibland händer det att vi diskuterar om något och viana är ensam om att tycka något (eller uttrycker det konstigt) och då är jag och daniel på samma sida. Och även om vi är två mot en så klarar hon ändå av att mobba oss!  Vad jag älskar den tjejen. Jag och Daniel får då himla lite med ögonen bakom hennes rygg istället för att kompensera våra "vi är dåliga på att mobba-komplex". Ibland glömmer jag bort den gemenskapen vi tre har tillsammans. Hur galna vi kan bli tillsammans och hur alla lyfter fram varandras bra egenskaper och hur vi älskar varandra för våra sämre egenskaper. Vi träffas inte så ofta bara vi tre längre, men man blir verkligen påmind en kväll som den här. Jag ska aldrig glömma att uppskatta mina vänner. Alla mina vänner såklart, det finns så många som betyder så mycket. En puss till er, hela skaran. :*

Till helgen blir det grillning med massa sötemosar. Daniel, viana, miranda med många flera grillar i Vianas och mirandas kolonistuga. Som på den gamla goda tiden! Det ser jag verligen fram emot!
Vad jag inte ser fram Emot är att inte träffa emilio på över en vecka. Men jag har mycket att göra ändå så det kanske är bra att vi inte ses på ett tag. Det är kanske bra att sakna varandra ett tag? Även om det inte kommer bli så mycket sakna från hans sida antagligen då han ska ha roligt på festival. haha. Får väl se om han lyckas höra av sig någon gång. Men jag ska inte bli arg om han inte gör det ändå. Det är klart att det kanske inte blir nåt bra tillfälle för att höra av sig. Eller så glömmer man.. Han får bli skyldig mig massa tid efteråt istället.


Nedräkning för dansen nu då!

På Måndag är det sista vanliga danstillfället. Då fixerar vi antagligen alla detaljer på den sista street dancen. Fixar batteln i slutet och "slagsmålen" i mitten.
På Onsdag Är det generalrepetition!
På Torsdag gäller det! Klockan halv ett (eller halv tolv?) är försa föreställningen och kl halv fyra är den andra föreställningen. JAG ÄR TAGGAD!


party.

Ah jo visst hm, eh. Idag har jag haft roligt.


sova

Sitter och borstar tänderna vid datorn.. hoho. Emilio sitteri min säng och spelar gitarr. Nu ska det sovas för imorgon har jag nationella prov i franska!
godnatt raringar

romananalys

Hej bloggöön! Sitter i köket nu och äter jordgubbar och körsbär. Skriver även på min romananalys av "flyga drake". Hoppas att den blir grym! Ska försöka göra den grym i alla fall... svenska A är ju avslutad nu.. hjälp.

Igår fick jag ett arvikaflipp så att säga. Alldeles för många i min bekantskapskrets ska ju dit. Förutom jag. jag ska jobba. ska däremot på ett informationsmöte om jobbet på tisdag så då ska jag se om jag har möjlighet att ta ledigt några dagar. I så fall åker jag! Får se hur det blir med resan dit och tillbaka. Och med sovplatser. FÖR JAG VET INTE OM JAG VILL SOVA I SAMMA TÄLT SOM ANNE OCH MARKUS. Haha. Får se vad som händer. Jag hoppas att jag kanske får plats hos pojkvännen? Hallå, om jag också åker till arvika måste han väl ändå kunna göra plats för mig? Nu låter det som att han är på vippen att säga nej men så är det ju inte. det är bara jag som ska göra allt så mycket svårare än vad det är. Jag vet, jag är omöjlig.

Imorgon är det repetition med dansgrupperna från 09.00 till 12.00. Det kommer bli riktigt bra. har tyvärr inte fixat alla kläder. Speciellt inte till streetdancen. Men dett får jag fixa till nästa onsdag då det är generalrepetition på riktigt. har ringt runt lite och fixat mig ett par baggy jeans. Fick låna ett par av daniel och ett par av anna, får se vilka som passar bäst. Nu ska jag skriva lite till på min romananalys.
puss !

arvika

jag blir så arg. Jag blir så jääävla arg på mig själv. Jag vill åka till arvikaarvikaarvika. fanfanfan.

streetdance idag

Och så var helgen slut. älskade helger. Idag hade vi 1,5 timmar fysik, 1,5 timmar engelska och 2,5 superhärliga timmar dans. vi dansade mest på vår street koreografi idag. den kommer bli så bra! Två åttor i mitten av dansen har inte varit fria, alltså vi har inte haft någonting speciellt där med det bestämde vi idag. VI SKA FIGHTAS! hur kul som helst. och det ser grymt ut. Hoppas alla ger gärnet på föreställningen. Vi fixerade även vår gumboot dans. (afrikansk militiär "dans") den blir intressant...

Hur som helst. helgen dårå.
den var lugn och skön. kändes som att det behövdes nu. Sova mycket och träffa emilio mycket.
på söndagskvällen åt familjen pasta på pasta haus tillsammans med vaktnäsfamiljen. maten var typ den bästa jag ätit? i alla fall den bästa pastan jag ätit. Dit ska vi flera gånger!

Nu ska jag proppa i mig lite exotic snacks och sen plugga franska. har precis gjort en riksanalys inför lkemilabben imorgon. På torsdag är det nationellaprov i franska steg fyra. läsförståelse plus skrivning. Wish me luck!
puss på er

en skön dag.

idag är det onsdag. Det betyder ledighet. vaknade kl tjugo över sju av väckarklockan och väckte emilio som låg bredvid eftersom han skulle till skolan.
(A)-Emilio, klockan är tjugo över sju, du måste gå om tjugo minuter.
(E)-näh, jag orkar inte. snark.

Jag var inte riktigt säker på om han sa detta i sömnen eller om han verkligen visste vad han sa.
(A)-Ska du inte gå till skolan?
(E)-nej.... snark.
(E)-Eller jag går nog till skolan. får jag låna en gympatröja av dig amanda? ...snark igen.

Emilio gick alltså inte till skolan och vi spenderade dagen tillsammans. mycket mysigt. vi åt pizza i solen på en uteservering till frukost. klockan var visserligen två vid det här laget. väl hemma satte vi oss på balkongen och spelade alfapet. Vilket gammalt par vi har blivit va??


Imorgon är det dags för nationellt test i franska steg 4. MUNTLIGT.
Fikade med alexandra på kvällen och övade att prata franska. Det var ganska kul när vi gick omkring och låtsades vara fransyskor och pratade högt massa nånsensfranska. Vid ett tillfälle stötte jag in i en person och kläckte ur mig ett ganska käckt "Oh, pardon monsieur". Vad jag tycker om min sångfågel, alexandra. Min pineman aka pinie. 

Nu ska jag sova. big day tomorrow. puss på er.

 

dagbok?

Jag har bestämt mig för att följa alexandras exempel och föra dagbok. det finns så mycket som jag vill komma ihåg men till och med minnesvärda händelser "fade-ar" ju i minnet. Nu menar jag inte att jag ska tvinga mig att skriva varje kväll och börja med "hej kära dagbok". Nej, jag ska skriva när jag har lust och när det är något jag vill komma ihåg och få ner på papper. Ibland är det ju skönt att bara skriva av sig.  jag har ett par idéer som jag vill verkställa i framtiden.

måndagsfika med linda

image45
Efter skolan i måndags fikade jag med lilla linda.
Gud så mycket jag saknar henne när vi inte setts på ett tag.
Även om det kanske inte känns så mycket så
märker jag det när jag väl är med henne.
Linda kommer föralltid vara mitt lilla hjärtegull!

Vi har trots allt:
-Konfirmerat oss tillsammans
-..Vi var alltså i jämtland tillsammans
-Spenderat dagar på Särö tillsammans
-Varit i båstad under tennisveckan tillsammans
-festat ihop (måste harkla mig lite och ge en oskyldig blick här... "hrmhrm (A)")
-Vi var på vår första konsert tillsammans! (Green day, scandinavium)
-Spelat på konserter tillsammans
-fikat alldeles för mycket
-en tradition! gå på stenmässan varje år
-spelat musikalteater tillsammans (de elaka clownerna!)

och sist men inte minst. Vi har en hemlig tävling. Ojojoj.
Och jag får ligga i nu för det står 5-4 till Linda..




Linda och jag innan balen i nian.

humörsvängningar igen

Prata inte så mycket. Gör istället.
Säg inte så mycket, skrid till handling
Förklara inte så mycket, Visa istället.
Jag vill inte höra, Jag vill veta.

Jag vill inte tvivla


spårvagnsflirt?

Här är ett av alla dåliga sätt som finns att ragga på:

Medan jag stog och väntade på min spårvagn på vägen hem från att ha ätit glass med Alex och Aram står jag som vanligt och lyssnar på ipoden. helt plötsligt vaknar jag av ett hårt bankande på spårvagsfönstret. Det är en skara killar som sitter där inne och vinkar åt mig. Vaför? jag försökte för mitt liv komma på om jag kände dem men kunde inte placera någon av dem. då tar en av dem upp sin mobil och menar att han vill ha mitt nummer och att jag då ska kliva på hans spårvagn för hans skull. Glöm det, raring.

Nationella prov i matte B

Och så var även matte B avklarat. Nationella provet idag gick helt Ok. Men jag blev pisstrött på att sitta i klassrummet i fyra timmar utan break. Det är ett hårt liv vi lever, kära vänner. 

Vad jag tänkte på både innan och efter att vi hade haft nationella matte B (vi naturettor och samhölls och estettvåorna) så fick vi (i alla gall jag) så många "lycka till" och klappar på ryggen från folk man knappt har pratat med. Tio minuter innan det var dags att sätta sig och man gick förbi någon i entrén så fick man minsann ett leende och ett lycka till. Efteråt fick man nickar och ett "Hoppas att det gick bra nu!" från andra elver som man mest bara hållit upp en dörr för innan. Otroligt trevligt! Det kanske är det som är Donneranda? Eller medkänsla kanske vi kan kalla det. Jag är inte ett så stort fan av det här med "Donneranda". Det låter lite för patriotiskt, eller vad tycker ni?

Lille Aram var glad efter nationella. Han var så glad att han bjöd mig och Alexandra på varsin glass och tillsammans satte vi oss vid lejontrappan. Vilken härlig sommardag det har varit!

väl hemma fick jag flipp när min mobil hade 1% batterikapacitet. Ringde Emilio åkte ända ut till honom bara för att hämta laddare. När jag kom hem igen tyckte mamma att jag var riktigt knasig och lillebrorsan frågade om jag var "go i huvet".

Nu ska jag sova!
puss på er

flyga drake

Imorse vaknade jag av en otroligt härlig värma. Kl halv tio gick jag och satte mig på balkongen med min frukost och läste ut min svenskabok, Flyga drake. Oh, så hemsk den är men man kan inte slita sig från den ändå.
Jag går inte in på handligen just nu, kanske lite senare men jag kände att den är värd att nämnas. Boken är smått ångestframkallande när den berättar om hur Hassan som ung blir våldtagen av tre nästan jämnåriga, När Amir sviker och man kan inte låta bli att älska Hassan för hans hjätemod och lojalitet. Jag älskar till och med att han är så naiv. Läs boken för sjutton.


















Det börjar våras!

Äntligen äntligen!
Vid halv sju idag skulle jag kila iväg och spela gitarr. Och vad kände jag när jag klev utanför min port? Jo, doften av vår! Jag doftade träd och blomster!  Det var underbart. Och ljust var det till på köpet. Väldigt ljust. Jag förstår inte hur jag kunde hata våren när jag var yngre. Jag älskar körsbärsträden utanför min port.


dansföreställningen

Weeei, Idag har jag dansat från halv ett till fyra. Hur kul som helst! Vi har fixat klart våra egna koreografierna och det börjar faktiskt arta sig! Hörde mig runt lite om vilka som kommer och tittar. (Alltså inte på skolföreställningen utan den efter..) Såg nämligen att båda våra föreställningar är när siestafestivalen är. Så jag får ingen emilio i publiken. Lite tråkigt.. Men Viana kommer i alla fall! Skönt att ha någon som alltid ställer upp och alltid har gjort det. Och så kommer nog Daniel så lite stöd får jag i alla fall! Och så kommer väl massa andra bekanta iofs, men de räknar jag inte med här. Jag ser såå fram emot det!

Nu ska jag duscha och lägga mig tidigt! puss på er.  

ångest

Väldigt få personer bryr sig egentligen på riktigt. Just nu skulle jag behöva prata med en sådan.
Nu ringer jag någon intalar jag mig själv. Men som vanligt gör jag det inte. Strunt samma. Jag sätter mig och läser eller nåt. Fan vad jag är irriterad idag.

filipstad

ÅH VAD SKÖNT. Utflykt för familjen, mamma, pappa, william och två besökare men ingen mig. Jag har hela huset för mig själv den här dagen. Tänkte plugga den här helgen och allt men det har inte hänt ännu. Ska försöka plugga lite idag. Men det är ju så himla skönt att bara ligga och läsa på den inglasade balkongen. Landslivet är verkligen härligt ibland. Jag önskar i och för sig att jag hade lite sällskap av en god vän eller så. Då hade man kunnat hitta på massa hyss en dag som idag. Tidigare idag såg jag två galningar som badade i sjön utanför. det måste ha varit hur kallt som helst. Plus att det regnade. Men regn är mysigt. 

Igår scannade jag in gamla bilder i min nya dator. Här är ett litet smakprov. :)

Jag och min barndomsvän alexander på utflykt med våra geologpappor.
image43 
image42

Barndomsbästisarna Amanda, miranda och viana
image44


avlägsna släktingar

Sitter i filipstad nu, har varit en lugn helg. (Just ja, det är ju fortfarande bara lördag morgon.. ) Skönt med lite extra ledighet i alla fall. jag brukar inte tycka att det är så roligt att åka upp hit och missa livet i göteborg men den här veckan tror jag att jag behövde det. jag behöver nog komma bort lite ibland och tvingas ta det lugnt för att orka med resten. Igår var vi hos mormor och morfar i hällefors och jag fick även träffa min lilla Emma igen. Det var trevligt. Vi promenerade tillsammans med William och kajsa ner till deras nya hus/lägenhet/radhuslägenhet eller vad vi nu bestämde oss för att kalla det för.

Snart kommer det två avlägsna släktingar från holland hit. de håller på med nåt stamträd och tyckte att det var ytterst bra idé att åka ner till sverige och träffa oss. det räckte tydligen inte med att som vår farfar som bor i holland berättade om oss.

Nästa gång vi åker upp till filipstad i sommar drar jag med alexandra! Det blir filipstad i stället för Paris för vår del. Eller kanske båda två? det får vi se.

puss på er

RSS 2.0